Peminat² CengkodokPolkadot

Tuesday, May 4, 2010

Jln² Bandung III

Heliuuuuuu pe cer u ols? Hari ni cite hot sgt kat paper. Pasal kerabat Kelantan la. Tp yg paling i suke ialah kes suami toreh kemaluan isterinye. Gile la laki tu. Di hengat bini die pokok getah. Meh cni aku toreh pulak batang getah ko. Opsssssss no no no no. Geli la. Meleret² la org skang ni. Nnt di hantar jin die kat I pulak. Bergaduh pulak saka I dgn jin tu. No no no no....

Begini aku toreh kamu nnt..nak?

Ok la..sebab Kak Sue kate die nk pg Bandung dlm bln ni. So, I pung cerita cinta la lagi pasal Bandung kat u ols smua. Moga² sape yg datang kat sana happie kan dengan tip² I yg keles xterhingga hingga tahap infiniti. Boley gitu. Lepas dah check in hotel tu we ol pung dibawa makan Nasi Padang kat Simpang Raya. Xsilap I restoran ni ade cawangannya. Yg meriah ialah depan Giant tu. We ol kan kekwat. Nk mkn tempat sedap². Mahal xpe. Br la nm nye artis pg melancong kan. Bukan melacur. Sebut betul² M-E-L-A-N-C-O-N-G Sedap makanannye. Kalo u ols nk taw kat Indon ni u ols xboley mkn sesuka ari. Ade je greai murah². Bukan la xstandard. Risau la teman kalo kamu sakit perutnye. Kalo kuah nye dah panas 7 hari, xke kuar ulat kan. No no no no...takoooooot!

Tgk Bob tu. Katenye smua aku punye. Sabar la Bob ni. Lepuk kang. Cian Nik tu.

Cara makan kat cni, dey ol akan hidang kan sebanyak mungkin lauk yg ada. Then, makan je mn yg suke. Yg pelik² kalo mcm xleh trima jgn usik². Bukan ape, kalo u ols sentuh sikit je die akan kire. So mkn je mn yg u rs xde kat Malaysia makanan tu. Kalo can rendang babiana layola tu ade kan kat Malaysia. So jgn makan ok.

Tgk ni. Hati dililit dgn perut lembu kut. I xleh mkn. Nnt susuk keluar!

Watever pung serunuk la makan kat cni. U ols mesti cube. Jalang² cari makan konsepnye. Kalo I dah kate sedap tu cayelah. Kalo yg xsedap i xde nk makan nye. I kan kelassssss. Voley gitu?

Ni I suke. Rendang ni I lupe tanye resepi die camne..

Cube korang teka ni ape? Haaa...ape? Otak Lembu ye...No no no susuk i kuar nnt!

Air² buah kat cni boley tahan jugak. U ols tempah je. Semangka semangkuk ke Alpukat Lahanat ke smua ade. Air² halal je. Buah² lain xde ye. U ols suke pikir bukan² kan. Xde la elok benor pemikiran u ols tu kan. Yg xhalal no no no tiada di sini ye...

Tgk. Bnyk we ol belasah kan. Farah nk kate perut die ramping la. Tahan nafas tu...

Semua yg we ol makan termasuk driver tu dalam 7 org. We ol baik taw. Sape yg jd supir we ol support makan skali. Kalo die x bw i jln tmpt keles² I sepak je. Kalo x I suruh je Mak Tiri I jerit kuat² kat die. Suara Mak Tiri satu Bandung boley dgr. Boleh muntah lahar gunung berapi taw. Kos mkn kat Simpang raye td lebey kurang dlm 250,000 jek. Beribu aku makan taw. Kalo duit Malaysia dlm 80 hengget je. Kire sorang 12 hengget la. Ok la tue kan? Abis makan, we ol pung pegi kat kedai jeans. Toko 3 namenye. Kalo xsilap Jln Jenderal Ahmad Yani. Konsepnye House of Jeans. Katenye jeans kat cni ori. I pung xtaw la betul ke idok. Tp boley tahan la materialnye. Harganya 1/2 price dr Malaysia la. Fara & Amy kan ade. Kakak Besar ASTRO gitu. So kualiti material ni tanye je dey ol. Tp I xmembeli sgt kat cni. Yela..mcm u ols xtaw. I pakai Levis KLCC, Guess Pavilion ,AX KLCC. Yg kat tepi² jln ni I xsuke. Kekwat ni. Ntah tp mmg i xminat la.

Sambil tunggu jean kena jait kakinya, we ols pung menjual kat tepi tu...

Pastu, we ol balik la. Yela mata dah ngantuk lepas makan. Penuh perut. So, nk rehat dulu. Mlm nnt br we ol jalang² balik. Xlarat dah. Lagipung ade 2 hari leh jalan² lagi taw. Jalan waktu² kul 3-4ptg mmg sesak. Kalo bg I kereta pung xberani nk drive kat cni. Asal boley jek dey ol taw. Main masuk je. Kalo i mesti dah kuar vokal ala² Jaclyn Victor jerit kat dey ol. Asal boley je taw. Erm..takooooot nk drive!

Tgk tu. Cemana Moto tu leh masuk lorong kete I? Heyyyyyyyyyyyyyyyy

Nak ptg² dlm kul 6 sket we ol pg Paris Van Java. Ni shoping mall u ols. Orang Bandung yg xkaye xmasuk cni. Smua nye mahal². Lain la cam I kan. Tp kalo convert duit Malaysia murah la sket dr kat shoping Malaysia. Yg kat cni I jamin originalnye. Kat cni I jln dgn Mak Tiri. Amy dgn Fara n Bob dgn Nik. Sebab xbesar sgt shoping die. Besar Carefour Ampang jek. So xla sesat sgt. Lain la Pavilion tu kan. Patah kaki I. Nik paling banyak beli. Die beli satu set brg² Roxy color pink tu adik die. Mmg murah pung. I cr kemeja branded sket. Tp xde size. Hanjeng betul. Berani die layan supermodel Eropah camtu. Mood shopping I xstart lagi.

Dey ol srh I jd Model Roxy & Quicksilver jap. Tpaksa la..

Lepas shopping we ol lepak kat Jco Donut. Harga die lebey kurang je dgn Malaysia. Tp xde la kena beratur panjang kan. Sebab org Indon xramai yg beli. Kami dapat la makan dgn sepuas²nye.

Bob Kalo bab makan serah la kat die kan...

Malam tu we ol kuar pg mkn² kat tmpt ade life band. Serunuk juga. Ms tu I yg paling banyak tanye itu ini. Sebenarnye, kehidupan org Indon ni yg kaye mmg kaye betul. Yg miskin lagi hina dan papa kedana. Gitu. Tp dey ol boley bukak bisnes ape². Di mana ada kemahuan di situ ade jalan katenye. Life band tu ok gak. Tp xboley la lwn suara I. Tu mmg sah² ibarat bumi dgn langit kan. Sedey dey ol kalo dengar. Cam Kumpulan St12 tu dey ol pung start dengan band² biasa ni la. Last² meletop u. Kat cni ntah ape nama tmpt we ol pg ni. I lupe la. Tp ade buat u turn kat bwh jambatan tu and ade tmpt mkn n life band. Kalo u ols pg cni ckp je kat supir tu nk tgk life band. Xkan die xtaw kan..pukul die kalo die xtaw!

Ni la band nye. We ol duk depan ni je. We ol kan artis. Tp I takoot tmpt ni. Gelap² gitu...

Makanan kat cni ok jugak. Tapi make sure u ols tanye halal ke x? Takut die bg u ol pau kaki beruang or sate serigala ke sape nk jawab. InsyaAllah dey ol bg taw halal ke x nnt. Kalo u ols ragu² xpayah makan. Pegi tempat lain pulak. Banyak gerai lain.

Ni Pisang bakar letak keju. Sedap. Pisang u ols...!

Then, we ol pung tido. Ngantuk n penat la...esok nk merayau lagi...

4 comments:

  1. Blog ko ni mmg kelakar nk mampos...baru terperasan blog ko ni..hahhhaaa

    ReplyDelete
  2. betul klako...gaya bahase yg bersahaja...gelakk akak taww baceee

    ReplyDelete