Peminat² CengkodokPolkadot

Wednesday, July 27, 2011

Misteri Pelajar Malaysia Maut Terjatuh Kondo di Pattaya, Thailand

Heliu...pe cer? Sihat ke? Serunuk? Meletop? Sedap? Ehhhh ala² makan sup plak kan...gitulah ko. Erm macam² cerita skang. U ols ade cerita meletop x? Mesti la xde kan. CP je ade cerita meletop² ni kan...ko adeee?

1. CP nk ucapkan takziah kpd keluarga arwah Muhammad Syafiq Abu Ani di atas pemergian beliau. Katenye mangsa terjatuh dari tingkat 14, Kondominium Niran Grand di Soi Arunothai, Pattaya.

Ala² Jepun la die ye...

2. Budak ni pandai ni. Biasiswa JPA di Universiti Kyushu, Fukuoka, Jepun. Tp kan CP nak timbulkan beberapa persoalan kannn...sangat misteri :

a. Die pg Thailand buat ape? Punca?
b. Xkan die pg sorang² jek. Mana kawan die?
c. Kondo tu sape punye?

3. Ade ke polis kate die bunuh diri. Very der taw! Jd CP harap perkara ni disiasat segera supaya kite pung x ting tong memikirkan puncanye. Ape kate u ols plak? Mampooo jawab?

19 comments:

  1. ish..ada sesuatu yang disorokkan disini..jom kita siasat..detektif CP!

    ReplyDelete
  2. Anak Wak Mail : Kite patut panggil Detektif Conan

    ReplyDelete
  3. tak terkata and tertanya2,.nape yek?camane die bley ade kat situ and how`s he die?emm,..

    ReplyDelete
  4. polis nk jaga nama baik si mati kot...

    ReplyDelete
  5. hurmmm ada lah tu citer di sebaliknya tu...

    ReplyDelete
  6. bella luna : Itulah jugak yg CP tepikir² sampai x tido malam...voleyyy?

    ReplyDelete
  7. thezaila : Mungkin juga...tp Utusan kate sblm die meninggal die ade mintak bapak die RM10K nk byr yuran pengajian...

    ReplyDelete
  8. tieha ismail : Gitulahhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  9. he was a friend of mine. jgn buat cerita x betol ttg org dah mati. kalau nak bunuh diri, x kan smpai die nak bli tiket bangkok-kl n bunuh diri kat thailand?Die pelajar pandai n baik.bukan jenis yg camtu. Saya rasa dia cuma transit jepun-bangkok. bangkok-kl. n maybe masa dia transit tu die kene pow dgn samseng2 thailand. please jgn reka cerita yg x elok ttg org yg dah meninggal.doakan arwah.

    ReplyDelete
  10. Hidayah : Xde la buat cerita ape pun. Cume X puas ati la polis Thailand kate die bunuh diri. Senang la die nk tutup case camtu

    ReplyDelete
  11. eh.xpe .saya ckp je. arwah mmg budak baik.. mustahil die bunuh diri. hope the truth will clean his name. kesian kat ayah dia. mak dia pun baru meninggal 2 bulan lepas.

    ReplyDelete
  12. Hidayah : Itulah...sy pung rs x mungkin di nk bunuh diri...die kan pandai...

    ReplyDelete
  13. saya tgu cerita sebenar..jgn lupa update ye! :)

    ReplyDelete
  14. iMBobo : Xde pun cite die lagi...erm sbb perkara yg melibatkan 2negara ni susah sket. Ala² kes Manohara tu

    ReplyDelete
  15. al-fatihah...dah la kawan aku sejak sek rendah...baru igt nak jmpe die time raya ni...x sgka aku jmpe pusara die je..

    ReplyDelete