Peminat² CengkodokPolkadot

Wednesday, August 3, 2011

Kes Kena Dera Katenye Bdk² Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bandar Baru UDA

Trauma yang melanda
Menikam-nikam jiwa
Selemah ku lemah
Daku berserah

Heliu u ols... ok x suara CP..meletop?..ape cer? Puasa ke? Serunuk? Meletop puasa u ols? Ke lite² jek? Cemana? Lengkap x pose nye. Gitulah...kalo x lengkap haruslah dipukul!

1. Akhbar melaporkan sekumpulan 33 pelajar sekolah terbabit mengharungi pengalaman mengerikan apabila mendakwa didera petugas program selepas menyertai kem motivasi ala banduan selamat tiga hari dua malam di penjara Kluang mulai petang Jumaat hingga Ahad lalu.

muke ganas...tp trauma...cemana? X trauma pun CP tgk

2. Katenye budak² yg pg ni ala² gangster gitu kan. Tapi kena tunjal sket dah ngadu pulak. Cemana u ols? Kena botak pung dah ngamuk. Very der lembik!

3. Ibu bapa pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bandar Baru UDA pulak sanggup melemparkan pelbagai kata-kata kesat, menyebabkan perbincangan bersama Jabatan Pelajaran Johor dan Penjara Kluang berhubung dakwaan anak mereka didera ketika Price of Freedom, semalam berakhir tanpa penyelesaian.

4. Heyyyyyy...patutnye terima kasih la kat sekolah yg dah insaf kan anak u ols. Kalo x hantar program tu xde la die insaf. Kalo dah trauma tu nasihatkan je. So, ko nk buat jahat lg. Ni bile bapak pung samseng skali, mmg la sgt azabbbbbbbb!

5. Tapi hanya 13 keluarga daripada 33 pelajar yang mendakwa menjadi mangsa dera petugas program motivasi di Penjara Kluang. Cemana? Very x majoriti kes!

6. Katenye juga lima sekolah sudah menghantar pelajar mengikuti program motivasi itu, namun pihaknya tidak menerima aduan berhubung salah laku atau keganasan yang didakwa dilakukan kakitangannya. Cemana?

7. Ni sekolah anak org kaye² kut. Tu yg x dapat terima tu. Yela, Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SMKBBU yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Semarang, Datuk Samsol Bari Jamali.ADUN gitu..mampooo?

P/S : Usul Parlimen "Pelajar Kita Lembik". Jom nyanyi lagu Trauma

22 comments:

  1. HAHAHA ~ dah bapak pon mcm tu, xleh nak kte ape la... anak apa lagi ! ;)

    ReplyDelete
  2. Salmiza S. : Kalo CP ade anak camtu...malu nk pg ngadu...dah sah² sape pg kursus tu anak die jahat kann

    ReplyDelete
  3. Tu la... aku masa baca paper dgr berita, macam sakit hati.. punya la dok canang apa yg derang kena.. sah sah la derang ni ada masalah displin.. selain derang highlight kan apa yg derang kena, cuba bagi tau sikit apa masalah yg derang dah buat..

    korang mnegaku otai, baru kena mcm tu sikit, dah lari ke mak pak ngadu.. samseng tahi kucing..

    ehhh.. emo plak...

    ReplyDelete
  4. thezaila : Kannnn...kate nk jd gangster..kena la tahan ye....very der!

    ReplyDelete
  5. adeh la . hal cm tu pom na ngadu . bukan ta bole tumboh balik rambut tu

    :)

    ReplyDelete
  6. ::ini belog saya . cinta hati saya::=tu namaenye samseng taik kucing

    ReplyDelete
  7. hahaha..ape la..itu pun nak ngadu.laki pulak tu..maluuu je..
    apeee..pun xbleh..huhu

    ReplyDelete
  8. biasa ah bila budak2 ni dapat semua benda depan mata, kena sikit terus ngadu..mak bapak pula orang2 besar, tegur sket anak, bukan men melenting pertahankan anak masing-masing, sedangkan anak dah terang-terang salah. isk2 itulah dunia sekarang kan.

    ReplyDelete
  9. adehh..kena botak je pon..kecoh je..=)

    ReplyDelete
  10. ala , kena botak je pon . bukan kena ptong kepala / ehehehe

    ReplyDelete
  11. Cik Bell : Xboley la buat laki camtu

    ReplyDelete
  12. ❤ Kyu ツ : Zaman dah berubah wak...gitulah..kalo anak jahat mak bapak tepuk kaki

    ReplyDelete
  13. Anak Wak Mail: Rambut dey ol mahal kut...ala² penari K-Pop

    ReplyDelete
  14. lilypelangi : Kalo CP kan..harus sunatkan dey ol sekali lg

    ReplyDelete
  15. anak kena jentik sikit, makbapak dah panggil org suratkhabar... silap2 panggil TV3... hehe

    ReplyDelete
  16. Green Apple : Tu lah...srh buat sekolah sendiri

    ReplyDelete
  17. Salam Ramadhan;
    Itu dikatakan Bapak Borek Anak Kopek.!!Ha!ha!,
    selamat berkenalan

    ReplyDelete
  18. yusuf Laili : bapak die gengter Kg. Dusun kut

    ReplyDelete
  19. haha.. budak2 sekarang macam ni r.. tak macam budak2 dulu..

    ReplyDelete
  20. Zul Fattah : Jadi ape kite nk buat?

    ReplyDelete
  21. hahhah akak pernah bg ceramah dekat sekolah tu, emmm mak bapak bdk2 tu, bagusnya bila anak dah kene tangkap betul2 atas sbb jenayah br nak percaya agaknya apa yg terbaik untuk anak mereka.

    ReplyDelete
  22. PUAN ZUE: Begitulah akak...ntah xpaham budak zaman skang ni. Kwn² sy dulu jahat jugak. Tapi org tua die hormat. Rs semua nye salah dr umh. Mak bapak berlembut sgt

    ReplyDelete